MS Polymer

MS polymer – multifogen med den senaste tekniken

Slipp silkon som inte går att måla över och polyrytaner som är dåliga för miljön – välj MS-polymer istället.
Vi har ett unikt sortiment med fogmassor som innehåller MS polymer. Hit tillhör Turbobond, SuperFix och Bygg & Fasad som alla håller högsta kvalitet. Fogmassorna är noga utvalda för att använda MS-polymers fantastiska egenskaper, vilket gör att de har nästintill oändliga användningsområden. Inte konstigt att MS-polymerprodukter är en favorit på många byggen.

Här är några andra fördelar som gör MS polymer till en populär multifog:
– Extremt tålig mot syra, basiska ämnen och solljus
– Stor upptagningsförmåga av rörelser
– Lång hållbarhet
– Utsöndrar inga skadliga ämnen med tiden
– Extremt bra vidhäftning, även på annars svårlimmade materia

MS-polymerprodutker ersätter främst polyuretanprodukter. Dessa innehåller: Isocyanater, lösningsmedel, PVC, ftalater mm. (inte alltid alla dessa komponenter på en gång, men ganska ofta.)
MS-polymerprodukter innehåller ibland ftalater (alltmer sällan förekommande). Mycket sällan innehåller de något av de andra miljöstörande ämnen som finns i polyuretanprodukter. I nyutvecklade MS-produkter (från oss) finns en mycket låg halt av en organisk tennförening som är helt nödvändig för att produkten ska härda. Liknande tennföreningar finns i polyuretanprodukter. I övrigt finns i MS-produkter inga ämnen från begränsnings eller obs-listor.
Det finns naturligtvis uv-skydd, antioxidanter och liknande som inte är nyttiga i 100-procentig form. Bidraget till funktionen i förhållande till använd mängd och risk är dock utomordentligt högt.

Klarar tuffa miljökrav

Förutom behovet av en fogmassa med många användningsområden ställer byggbranschen även hårda miljökrav ute på byggena. Samtliga av våra produkter som innehåller MS polymer är miljöcertifierade hos BASTA och CE-märkta. Därför är våra MS-polymerprodukter en utmärkt ersättare av polyuretanprodukter, vilka innehåller farliga kemikalier (bla. Isocyanater).

Kontakta oss för kostnadsfri offert eller om du har några frågor på våra produkter.

Translate »