Fogskum

Fogskum Flex – bredare användnigsområde, mjukare efter härdning

Täta säkrare med ett fogskum som fäster på de flesta typer av byggmaterial. Vi har tagit fram Fogskum Flex som är ett elastiskt enkomponents-byggskum med speciellt lågt exapansionstryck. Skummet har bra motstånd mot vibrationer och är särskilt passande för smala och rörliga fogar. Dessutom är Fogskum Flex mindre fixerande i jämförelse med vanliga skum tack vare sin elasticitet. Givetvis är skummet, precis som våra andra produkter, CE-märkt och miljöcertifierad hos BASTA.

Justera som du vill

Vårt nordiska klimat sätter hårda krav på dina byggnader. Därför har vi varit måna om att ta fram ett fogskum som klarar av våra väderförhållanden utan att släppa på tätningen. Med Fogskum FLEX får du ett flexibelt fogskum med stor temperaturintervall, där lägsta temperatur är -10.

Fogskum FLEX är mjukare än standardskum efter härdning. Därför kan du utan problem justera fönster, dörrar och andra delar efter skummet har härdat. Flexibiliteten hindrar dessutom omgivande byggnadsdelar från tryckskador.

fogskum

 

Så använder du Fogskum FLEX:

Fogskum FLEX är enkelt att använda och fäster på nästan alla typer av byggmaterial (förutom teflon, polyeten och silikon). Skummet går att måla över med alla typer av färger, vilket gör att det får ett får en snygg finish oavsett yta.

Fogskum Flex används bland annat för:

– Installation av dörrar och fönster
– Isolering och fixering av rör
– Fyllnad av hål och falsar
– Fixering av väggpanel och taksten
– Värmeisolering.

Ska du täta trä- och timmerhusfogar eller smala och tryckkänsliga konstruktioner? De elastiska egenskaper hos Fogskum FLEX gör att det passar perfekt där låga expansionstryck är relevanta.

Vill du veta mer om våra fogmassor och dess unika egenskaper? Kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta rätt produkt för dina behov.

 
Produktbladblad DatabladSäkerhetsdatablad

Translate »